Οι κτηνοτρόφοι της Χίου εκπέμπουν SOS αλλά η Περιφέρεια έχει άλλες προτεραιότητες


Οι κτηνοτρόφοι της Χίου εκπέμπουν SOS αλλά η Περιφέρεια έχει άλλες προτεραιότητες

Με βάση το δημοσίευμα του Πολίτη Χίου, οι κτηνοτρόφοι του νησιού εκπέμπουν SOS αλλά κανείς δεν ακούει. Ούτε η Περιφέρεια που ήταν απούσα όλο το προηγούμενο διάστημα από τα θέματα αυτά, ούτε το Επιμελητήριο που ασχολείται με τις εκλογές αντί να κάνει τη δουλειά για την οποία έχει εκλεγεί στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα. Χύνουν το γάλα ή δεν αρμέγουν τα ζώα γιατί δεν υπάρχει αγοραστής. Αφού είδαν και αποείδαν οι κτηνοτρόφοι ότι οι τοπικοί φορείς κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, απευθύνθηκαν στο κεντρικό κράτος λες και το Υπουργείο θα αγοράσει το γάλα.
Στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη με τις τιμές να έχουν κατρακυλήσει κάτω από την πίεση του εισαγόμενου από γειτονικές χώρες γάλατος με στόχο τα τυροκομεία να φτιάξουν «φτηνά» τυριά. Και η Περιφέρεια απλώς …….κοιτάζει αλλού, προς τη μεριά των εργολάβων.
 Όχι βέβαια πως η Περιφέρεια θα αγόραζε το γάλα, αλλά θα έπρεπε να έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο υποστήριξης της τυποποίησης του και της προώθησης των προϊόντων τόσο στον τουρισμό όσο και με εξαγωγές.
Δυστυχώς οι "αρμόδιοι" θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τι είναι ανάπτυξη. Εδώ και 4,5 χρόνια απαντούν ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα να στηρίξουν τη πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση των προϊόντων, αλλά και τον τουρισμό. Λες και τις αποκλειστικά δικές τους αρμοδιότητες (δακοκτονία, ασθένειες ζώων κλπ) τις αντιμετώπισαν με αποτελεσματικότητα. Με το μόνο που ασχολήθηκαν ήταν να φτιάξουν ψηφοδέλτια με ανθρώπους που θα μπορούν να ελέγξουν εκλογικά τον χώρο της κτηνοτροφίας, τάζοντας ή/και απειλώντας.
Η απαξίωση της πολιτικής στο χώρο της αυτοδιοίκησης σε όλο της το μεγαλείο. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι πολίτες δεν ξέρουν τι μπορεί να κάνει μια Περιφέρεια και προτιμούν την παλιά Νομαρχία.
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στις συναντήσεις σε όλα τα νησιά αποτύπωσε τα πολλαπλά προβλήματα της κτηνοτροφίας που έχουν να κάνουν τόσο με τη χαμηλή ζήτηση σε γάλα και τις χαμηλές τιμές, την έλλειψη σφαγείων σε Ικαρία και Σάμο, την ανύπαρκτη διαχείριση των βοσκοτόπων αλλά και των δασών, το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων ζώων, τα προβλήματα στην επάρκεια νερού και πολλά άλλα που αν δεν αντιμετωπιστούν θα έχουν καταστροφικές συνέπειες τόσο στη κτηνοτροφία όσο και στο περιβάλλον.
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ συναντήθηκε και με τους κτηνοτρόφους της Χίου http://ioannispilanis.blogspot.com/2019/04/blog-post_3.html  όπως και με τους κτηνοτρόφους σε άλλα νησιά και αποτύπωσε τις θέσεις της στο πρόγραμμα της https://www.symparataxi-politon.com/
Ζητάμε από την κα Καλογήρου και τους άλλους υποψήφιους να τοποθετηθούν στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και την συνεπή εφαρμογή της.

 Προς:  Κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κοι...