Η …αποτελεσματική κα Καλογήρου έχει πετάξει λευκή πετσέτα και οι συνέπειες σε μας, τους κατοίκους των νησιών είναι κάθε μέρα και περισσότερο εμφανείς


Η …αποτελεσματική κα Καλογήρου έχει πετάξει λευκή πετσέτα και οι συνέπειες σε μας, τους κατοίκους των νησιών είναι κάθε μέρα και περισσότερο εμφανείς
Από τις συζητήσεις που κάνουμε στις επισκέψεις της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ τόσο στα χωριά όσο και στις υπηρεσίες, όλοι με ένα στόμα μας εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την αδιαφορία της κας Καλογήρου και της παράταξης της για τα θέματα που απασχολούν τα νησιά μας και τους κατοίκους τους.
Μια σειρά από παραδείγματα είναι ενδεικτικά:
Μιλώντας με τουριστικούς επιχειρηματίες σε Σκάλα Καλλονής, Πλωμάρι, Μόλυβο, Πέτρα και Αναξο-Σκουτάρο ήταν διάχυτος ο φόβος ότι η φετινή χρονιά θα είναι χειρότερη από την περσινή, που και αυτή μπορεί να είχε αρκετούς επισκέπτες αλλά όχι ικανοποιητικά έσοδα. Κάποιοι από τους συνομιλητές πήγαν πιο μακριά υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία συγκροτημένη πρωτοβουλία και προσπάθεια να αλλάξει το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν στον προορισμό, που είναι παρωχημένο, όταν στον ανταγωνισμό όλα έχουν αλλάξει. Και ο τουριστικός κόσμος ρωτά: που είναι η Περιφέρεια; Η απάντηση είναι γνωστή: υλοποιεί ένα πρόγραμμα προβολής …..μιας άλλης εποχής και χρηματοδοτεί εκδηλώσεις προεκλογικής σημασίας. Αλλωστε το νέο σχέδιο προβολής μπορεί να περιμένει την μεθεπόμενη χρονιά και γι’αυτό φταίνε αποκλειστικά οι ………υποψήφιοι μειοδότες που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.
Μιλώντας με αγρότες και ιδιαίτερα ελαιοπαραγωγούς, μας εξέφρασαν τον φόβο τους για το τι θα γίνει με τη δακοκτονία αφού οι πληροφορίες που διαρρέουν στον τύπο σχετικά με τη σύμβαση είναι ανησυχητικά, ενώ η κα Καλογήρου και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ.Αδαμίδης δεν θεωρούν σημαντικό να δώσουν δημόσιες απαντήσεις-δεσμεύσεις. Και σ αυτή την περίπτωση ….πάλι φταίνε οι μειοδότες που τσακώνονται.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι στη Περιφερειακή Αρχή ασχολούνται τουλάχιστον με τον σχεδιασμό του αύριο των νησιών. Δυστυχώς ούτε αυτό, όπως εμείς οι περιφερειακοί σύμβουλοι έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια. Πέρα από το τελματωμένο τρέχον ΕΣΠΑ -όπως έχουμε ήδη ενημερώσει τους πολίτες των νησιών- με το οποίο κανείς δεν ασχολείται όπως προέκυψε από σημερινή μας επίσκεψη στην Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, ούτε η προετοιμασία του επόμενου έχει δρομολογηθεί αφού το Υπουργείο Ανάπτυξης περιμένει εδώ και μήνες την ιεράρχηση των προτάσεων έργων για την νέα προγραμματική περίοδο. Ετσι, όπως και στην τρέχουσα περίοδο, έχουμε …ξεμείνει από μελέτες αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται να σχεδιάσει το αύριο, έτσι  με βεβαιότητα θα συμβεί και αύριο, αν οι ίδιες δυνάμεις, οι δυνάμεις του «ότι και αν προκύψει», παραμείνουν στην εξουσία.
Τα ίδια και άλλα παρόμοια συμβαίνουν, που τα ζήσαμε και τα επισημαίναμε διαρκώς όλη τη προηγούμενη περίοδο, και παρά τις προτάσεις μας για αλλαγή τρόπου δουλειάς, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Η αλαζονεία της πλειοψηφίας που έδινε ο νόμος, περίσσευε. 
Αντιλαμβανόμαστε ότι η παράταξη της κας Καλογήρου έχει πρακτικά διαλυθεί αφού το 65% των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων έχει δραπετεύσει προς διάφορες κατευθύνσεις για να γλυτώσει: είτε αποφεύγοντας να είναι υποψήφιοι, είτε καταφεύγοντας σε δημοτικές παρατάξεις ώστε να αποφύγουν να κριθούν για το έργο τους, είτε ακόμη ……… καλύτερα εκφράζοντας -καθυστερημένα βέβαια- την δυσαρέσκεια τους πήγαν σε αντίπαλο ψηφοδέλτιο. Αλλωστε οι κεντρόφυγες αυτές τάσεις ήταν ορατές δια γυμνού οφθαλμού σχεδόν από την αρχή της θητείας αλλά …….ας όψεται αυτή η ριμάδα η εξουσία.
Αυτήν την …αποτελεσματικότητα των έργων της κας Καλογήρου αξιολογούν οι κάτοικοι των νησιών και θα βγάλουν την ετυμηγορία τους σε μερικές μέρες. Αλλωστε και η ίδια βλέποντας το αποτέλεσμα να έρχεται έχει κυριολεκτικά …. πετάξει πετσέτα εγκαταλείποντας την όποια προσπάθεια λειτουργίας της Περιφέρειας αφήνοντας εμάς τους νησιώτες στη τύχη μας
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ συνεχίζει σταθερά να συζητά με τους πολίτες επί της ουσίας και να δεσμεύεται για την αλλαγή πορείας των νησιών μας που ξεκινά από τις 26 Μαϊου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και την συνεπή εφαρμογή της.

 Προς:  Κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κοι...