Σε Πανεπιστήμιο, Δήμο και Νοσοκομείο ο Γ.Σπιλάνης με τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.


Σε Πανεπιστήμιο, Δήμο και Νοσοκομείο ο Γ.Σπιλάνης με τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Με επισκέψεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Δήμο Μυτιλήνης και στο Βοστάνειο Νοσοκομείο συνεχίστηκαν οι επαφές  του Γ. Σπιλάνη και υποψήφιων της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ με φορείς της Λέσβου με στόχο την αλληλοενημέρωση και προώθηση συνεργασιών προς όφελος των πολιτών.
Στο Πανεπιστήμιο υπήρξε συνάντηση με την Πρυτάνισσα κα Χρ. Βιτζιλάκη. Αρχικά έγινε ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πως αυτές επηρεάζουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για την αναγκαιότητα άμεσης στήριξης του από την Περιφέρεια για εγκαταστάσεις και εξοπλισμό αλλά και σε ότι αφορά θεσμικά και λειτουργικά θέματα που συνδέονται με την μοναδική ιδιαιτερότητα του πολυνησιωτικού, διαπεριφερειακού και ακριτικού ιδρύματος. Στη συνέχεια η συζήτηση στράφηκε γύρω από την ανάγκη στενής συνεργασίας των δύο φορέων σε θέματα διοικητικής οργάνωσης, καινοτομίας, δια βίου εκπαίδευσης ενδυνάμωσης της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσω start ups κλπ στη προσπάθεια ενδυνάμωσης της αναπτυξιακής πορείας της Περιφέρειας.
Ο Γ.Σπιλάνης υπογράμμισε ότι το μέλλον των νησιών του Β.Αιγαίου εξαρτάται από την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικού κόσμου, πανεπιστημιακής κοινότητας και τοπικής κοινωνίας ενεργοποιώντας τον αναπτυξιακό έλικα. Αυτό σημαίνει συμμετοχική αυτοδιοίκηση στη πράξη.
Η επίσκεψη στο Νοσοκομείο ολοκληρώθηκε με συνάντηση εργασίας με την Διοικήτρια κα Μ.Ζερβού όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του νοσοκομείου κυρίως σε ότι αφορά στο προσωπικό και στο οργανόγραμμα ώστε να αξιοποιηθούν τα νέα μηχανήματα που εγκαθίστανται (πχ. Αιμοδυναμικό), αλλά και στην ανάγκη για συνεχή ανανέωση του παλαιότερου εξοπλισμού και εγκαταστάσεων (πχ. Ψυχιατρική κλινική).
Ο  Γ.Σπιλάνης υποστήριξε ότι η διοικητική και νοσηλευτική οργάνωση των υπηρεσιών υγείας στα νησιά πρέπει να έχει διαφορετική δομή από ότι στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ειδικότερα δεν έχει νόημα η διοικητική διασύνδεση νοσοκομειακών μονάδων διαφορετικών νησιών ενώ είναι απαραίτητη η εξυπηρέτηση των ασθενών χωρίς την ανάγκη μετακίνησης εκτός νησιού, ειδικά των χρονίως παθόντων. Παράλληλα θα πρέπει να εξασφαλίζεται η «λειτουργικότητα» των γιατρών που εξαρτάται από τον αριθμό των περιστατικών που χειρίζονται ετήσια.
Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις ο Γ.Σπιλάνης υπογράμμισε ότι η ελκυστικότητα των νησιών περνά μέσα από υψηλής ποιότητας υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος όπως έρευνας, καινοτομίας, δια βίου μάθησης και υγείας, αλλά και μεταφορών, επικοινωνιών και ενέργειας.
Το απόγευμα ο Γ.Σπιλάνης αναχώρησε για Χίο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις