ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ


 ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
Η ώρα των εκλογών έχει φτάσει. Η 26η Μαΐου είναι η ευκαιρία να αλλάξουμε την πορεία των νησιών του Βόρειου Αιγαίου.
Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές όλο και πιο πιεστικά ακούγονται τα ερωτήματα των πολιτών σε κάθε ένα από τα δέκα νησιά της Περιφέρειας που επισκεφθήκαμε,  για το ποια είναι τα έργα που θα κάνουμε .
Στη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ από την αρχή κάναμε ξεκάθαρο ότι καμία πρόταση, καμία υπόσχεση για μεμονωμένα έργα δεν είναι λυτρωτική για το Βόρειο Αιγαίο, αν δεν εντάσσεται σε ένα ευρύτερο μακρόπνοο ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και ευημερίας.
Ο ρόλος μας σαν Περιφέρεια είναι ακριβώς αυτός, να σχεδιάζουμε ειδικές πολιτικές για την αγροτική ανάπτυξη, για την υγεία, για τις μεταφορές για την παιδεία, να τις προωθούμε και να διεκδικούμε από την κεντρική διοίκηση να τις εντάξει στα προγράμματα της, καθώς και να υλοποιούμε προγράμματα που θα οδηγήσουν αυτόν τον υπέροχο τόπο να βγει από την απομόνωση και να πάρει στο χάρτη τη θέση που του αξίζει.
Είμαστε Νησιώτες και ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα ότι η θάλασσα μας ορίζει και μας διαφοροποιεί. Πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τους αυτή ακριβώς την διαφορετικότητα της νησιωτικότητας είναι καταδικασμένες στην αποτυχία.
Δουλεύοντας για χρόνια τα θέματα περιφέρειας και νησιωτικότητας γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κάποιος τη διαφορά ανάμεσα σε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την στεριανή Ελλάδα και σε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη νησιωτική Ελλάδα. Μου είναι γνωστό από πρώτο χέρι ότι οράματα όπως το μεταφορικό ισοδύναμο φαίνονται ακατόρθωτα και ουτοπιστικά όταν σχεδιάζονται, γιατί θέλουν χρόνο και κόπο για να καρποφορήσουν, όταν όμως υλοποιηθούν φέρνουν πραγματική ανακούφιση και ανάσα στους πολίτες των νησιών. Μπορεί να μην έχουν τη λάμψη, έχουν όμως την δύναμη να αλλάξουν την καθημερινότητα όλων μας μακροχρόνια.
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ από την αρχή παρουσίασε τέτοιες προτάσεις ανάπτυξης, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αν σχεδιάσουμε το μέλλον και δουλέψουμε ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά και ο τόπος μας να γίνει τόπος ζωής και ευημερίας. Γι’ αυτό μιλάμε για ποιοτικά νησιά, γιατί η ποιότητα μπορεί να γίνει συνώνυμο με το Βόρειο Αιγαίο και χαρακτηριστικό των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και να μας δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Γι’αυτό μιλάμε για πράσινα νησιά, γιατί προστατεύοντας και αναδεικνύοντας την υπέροχη φύση των νησιών μας μπορούμε να έχουμε μια αποδοτική χρήση και επαναχρησιμοποίηση των φυσικών πόρων. Και γιαυτό μιλάμε για νησιά ίσων ευκαιριών, γιατί χρησιμοποιώντας τα μοντέρνα εργαλεία που μας δίνει η επιστήμη και η τεχνολογία μπορούμε να βγάλουμε τα νησιά μας από την απομόνωση και να τα κάνουμε ελκυστικά.
Αν και ξέρουμε ότι το να υποσχεθούμε δρόμους και λιμάνια θα ήταν πιο εύκολο, πιο κατανοητό και σαφώς πιο ελκυστικό για τους ψηφορφόρους, εμείς ακόμα και την τελευταία στιγμή επιμένουμε να μιλάμε για ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη, να μιλάμε για ποιότητα στα προϊόντα και στη ζωή, για καινούργιες τεχνολογίες και γνώσεις, για εξωστρέφεια και σωστή προώθηση των νησιών μας, για συνεργασίες και συνέργιες, για δουλειά και όραμα. Και θα μιλάμε έτσι μέχρι το τέλος, γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο μας και θα τον κάνουν γνωστό είναι η ιστορία του, ο πολιτισμός του, η φύση του, η παράδοσή του, οι άνθρωποί του. Αυτοί είναι οι πραγματικοί του θησαυροί.
Ζητάμε λοιπόν την ψήφο σας όχι για να φτιάξουμε έναν ακόμα δρόμο που δεν θα οδηγεί πουθενά, ένα ακόμα λιμάνι που μάταια θα περιμένει τουρίστες να περάσουν από κει, αλλά για να τα κάνουμε μέρος ενός σχεδίου ανάπτυξης, και εργαλεία που θα φέρουν δουλειά και ελπίδα και θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο τους.
Όλα αυτά χρειάζονται πολύ δουλειά, οργάνωση, υπομονή και επιμονή για να γίνουν. Θέλουν να δουλέψουμε όλοι μαζί, γιατί κανείς μόνος του δεν μπορεί να τα καταφέρει. Απαιτούν ένα ισχυρό όραμα, γνώσεις και δομημένο σχέδιο με δράσεις και έργα που να «δένουν» μεταξύ τους, για να κρατηθούμε στον δρόμο της ανάπτυξης.
Η ψήφος στην ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι μια υπεύθυνη ψήφος, μια ψήφος σε ένα διαφορετικό αύριο , μια ψήφος ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον για τα νησιά μας.
Αν πιστεύεις και εσύ ότι το Βόρειο Αιγαίο αξίζει να πάει μπροστά, ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γιάννης Σπιλάνης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και την συνεπή εφαρμογή της.

 Προς:  Κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κοι...