Σε Αντισσα και Παπάδο ο Σπιλάνης με την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε Άντισσα και Παπάδο βρέθηκε την προηγούμενες ημέρες ομάδα υποψήφιων συμβούλων της Περιφερειακής Παράταξης “Συμπαράταξη Πολιτών” με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιάννη Σπιλάνη.
Σε ανακοίνωση η “Συμπαράταξη Πολιτών” αναφέρει: “Ζήσαμε τη αγωνία των κατοίκων της Άντισσας την προηγούμενη Τετάρτη όταν και ομάδα υποψηφίων συμβούλων επισκέφθηκε το χωριό . Κουβεντιάσαμε , με νέους και μεγαλύτερους ,  και το κοινό τους αίτημα ένα: “Να μείνουν οι νέοι στα χωριά μας”, αλλά και “να γυρίσουν πίσω όσα έφυγαν”
Αίτημα που για να γίνει πράξη,  χρειάζεται η  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να σταθεί  κοντά τους.
Να ενισχύει τις επιχειρηματικές προσπάθειες , παρέχοντας  κίνητρα και τεχνογνωσία.
Να είναι σύμμαχος ,να δίνει ιδέες και λύσεις.
ΠΟΙΟΤΗΤΑ  στην παραγωγή , ΠΟΙΟΤΗΤΑ  στην μεταποίηση και στην παροχή υπηρεσιών , ΠΟΙΟΤΗΤΑ ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΖΩΉ.
Ο Γιάννης Σπιλάνης , ως επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Βορείου Αιγαίου , παρουσίασε τις προτάσεις του συνδυασμού, που ακόμα μια φορά έγιναν πεδίο γόνιμου προβληματισμού και διαλόγου,  ώστε η περιοχή , όλης της Δυτικής Λέσβου με την πλούσια κτηνοτροφική παράδοση και παραγωγή :
-Να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της,  με τα υπέροχα χωριά και τις ευκαιρίες που ανοίγονται,  με το λιμάνι Σιγρίου και το νέο Οδικό άξονα .Το απολιθωμένο δάσος, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι,  το Μουσείο Ιακωβίδη στα Χίδηρα, το αρχοντικό Γώγου στη Βατούσα αλλά και την αξιοποίηση της λαογραφικής συλλογής του συλλόγου ΤΕΡΠΑΝΔΡΟΣ της Άντισσας.
Για να γίνουν αυτά χρειαζόμαστε μια Περιφερειακή Αρχή που να νοιάζεται για τους πολίτες της από άκρη σε άκρη των μικρών ή μεγάλων νησιών της. Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και θέλει και μπορεί.Και είναι έτοιμη και να συγκρουστεί με τα συμφέροντα που κρατούν τα νησιά μας καθηλωμένα.
-Οι περιοδείες συνεχίστηκαν την Πέμπτη  , όταν ομάδα υποψηφίων συμβούλων επισκέφθηκε τον καταυλισμό των Ρομά στο Παπάδο Γέρας .
Οι κάτοικοι του καταυλισμού έκαναν  δεκτή με εγκαρδιότητα την αντιπροσωπεία της Συμπαράταξης Πολιτών , οι οποίοι με τη σειρά τους άκουσαν τα προβληματισμούς και τα αιτήματα τους , που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών αλλά και της δημιουργίας  υποδομών που απαιτούνται εκεί .
-Τη Παρασκευή το πρωί , εκπρόσωποι της Συμπαράταξης Πολιτών , επισκέφθηκαν την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου , όπου ενημερώθηκαν για την πορεία κρίσιμων θεμάτων της αγροτικής οικονομίας του νησιού όπως αυτό της δακοκτονίας, την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  και άλλα θέματα που απασχολούν τους αγρότες,ενώ για θέματα κτηνοτροφίας θα ακολουθήσει συνάντηση με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής.
“Για να γίνουν αυτά χρειαζόμαστε μια Περιφερειακή Αρχή που να νοιάζεται για τους πολίτες της από άκρη σε άκρη των μικρών ή μεγάλων νησιών της. Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και θέλει και μπορεί.Και είναι έτοιμη να σχεδιάσει , να υλοποιήσει , αλλά και  να συγκρουστεί με τα συμφέροντα που κρατούν τα νησιά μας καθηλωμένα.” τόνισε ο επικεφαλής Γιάννης Σπιλάνης.
Επίσης την Παρασκευή το απόγευμα , ομάδα υποψηφίων με τον επικεφαλής Γιάννη Σπιλάνη είχε προγραμματισμένη συνάντηση με κατοίκους της Κλειούς και του Μανταμάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και την συνεπή εφαρμογή της.

 Προς:  Κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κοι...