Αντίδραση Σπιλάνη για το θέμα του λιμανιού του Μούδρου

Επιστολή εξέδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και επικεφαλής του συνδυασμού Συμπαράταξη Πολιτών για το Βόρειο Αιγαίο Γιάννης Σπιλάνης απευθυνόμενος προς τους κατοίκους του Μούδρου σχετικά με την ψήφο του που αφορούσε τη μελέτη για το λιμάνι του χωριού.
Ο κ. Σπιλάνης σημειώνει στην επιστολή του:
«Αγαπητοί φίλοι Μουδρινοί,
Τις τελευταίες μέρες διακινούνται εδώ στην περιοχή του Μούδρου ασύστολα ψέματα σε βάρος μου. Φαίνεται ότι το παλιό σύστημα, που δεν έχει να απαντήσει τίποτα για την απραξία του, βρίσκεται και πάλι σε δράση και βομβαρδίζει τους αγαπητούς Μουδρινούς με συκοφαντίες και λάσπη.
Εξηγούμαι:
  • Η μελέτη για το λιμάνι του Μούδρου ήταν μόνο διακόσιες χιλιάδες Ευρώ και όχι 2 ή 8 εκατομμύρια όπως διακινούν ορισμένοι για να εντυπωσιάσουν. Είχε ξεκινήσει από πολύ παλιά, εγκαταλείφθηκε το 2011, και τώρα λίγο πριν τις εκλογές ξαναέρχεται στην επιφάνεια.
  • Τη μελέτη αυτή για το λιμάνι του Μούδρου την ψήφισε το Περιφερειακό συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ (πρακτικά της Συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου Β. Αιγαίου της 27 Νοεμβρίου 2018 Απόσπασμα Πρακτικού 15, αριθμός απόφασης 145). Ο Σπιλάνης ήταν εκεί και το ξέρουν πολύ καλά οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λήμνου (Αδαμίδης, Γιαρμαδούρος, Κατσανέρη) που συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη .
  • Πόσο στέκει λοιπόν αυτό που διακινείται ότι από τους 41 συμβούλους μόνο ο Σπιλάνης δεν ψήφισε για το λιμάνι του Μούδρου; Γιατί αυτό το τερατώδες ψέμα; Γιατί η εκμετάλλευση της αγωνίας των Μουδρινών για ανάπτυξη της περιοχής τους, να συνοδεύεται με τόσο χαμηλού επιπέδου προπαγάνδα εναντίον μου;
  • Δεν σας είπαν βέβαια αυτοί που κατηγορούν τον Σπιλάνη, ότι στα 15.849.112 € συνολικά για έργα στην Περιφέρεια το 2018, στη Λήμνο εκτελέστηκαν έργα ύψους 397.226€ δηλαδή μόλις 2,5% όταν η Λήμνος έχει το 8,5% του πληθυσμού της Περιφέρειας.
  • Δεν σας είπαν επίσης οι Περιφερειακοί σύμβουλοι και η καταγόμενη από τη Λήμνο κα Καλογήρου τι σχεδιάζουν για το μέλλον. Τα ενταγμένα έργα της Λήμνου που θα εκτελεστούν τα επόμενα χρόνια έχουν προϋπολογισμό 3,1% του συνολικού της Περιφέρειας. Ας είναι όμως. Την αλήθεια για την εγκατάλειψη της Λήμνου και ιδιαίτερα για την περιοχή του Μούδρου τη βλέπουν όλοι οι πολίτες και τη συζητούν στα καφενεία. Τώρα οι υπεύθυνοι τη φορτώνουν στον Σπιλάνη για να κρύψουν τη δική τους ανικανότητα.
Η παράταξή μας ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για το Βόρειο Αιγαίο έχει σαν πρώτο μέλημα την υποστήριξη των υποδομών για την αξιοποίηση του κόλπου του Μούδρου και όλης της ανατολικής Λήμνου. Η περιοχή χρειάζεται το έργο αυτό, αλλά και άλλα έργα ουσίας κυρίως στον Αγροτικό και Τουριστικό τομέα με αξιοποίηση όχι μόνο του κόλπου και του λιμανιού, της Αλυκής, της Χορταρόλιμνης, των αρχαιολογικών χώρων κλπ. Για τα έργα αυτά δώσαμε πολλές φορές μάχη στο Περιφερειακό συμβούλιο ώστε να αποκτήσει και η Λήμνος ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο. Τον προϋπολογισμό του 2019 ο οποίος αδικεί κατάφωρα τη Λήμνο, δεν τον ψηφίσαμε. Αυτόν τον προϋπολογισμό χωρίς στόχους, χωρίς αναπτυξιακό χαρακτήρα, με έργα βιτρίνας κυρίως που είναι φτιαγμένος μόνο για τους εργολάβους φίλους της κυρίας Καλογήρου, τον ψήφισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αλλά και οι σύμβουλοι της Λήμνου.
Ας απολογηθούν λοιπόν στους συμπολίτες τους και ας μην αντιστρέφουν την αλήθεια.
Πολύ σύντομα θα είμαι στη Λήμνο για να σας εξηγήσω από κοντά πως πρέπει να διαθέσει τα τεράστια κονδύλια που έχει η Περιφέρεια για τα επόμενα χρόνια, για να έχουμε ανάπτυξη και ευημερία στα νησιά μας. Τη συνταγή πάντως που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα, τη βλέπετε και την κρίνετε όλοι σας, από το μαρασμό και την εγκατάλειψη της περιοχής του Μούδρου.
Γ. Σπιλάνης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
για το Βόρειο Αιγαίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και την συνεπή εφαρμογή της.

 Προς:  Κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κοι...