Ο Γ.Σπιλάνης στη Χίο

Ο σημαντικός ρόλος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην ενεργοποίηση της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων στην επιχειρηματικότητα, ήταν το επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χτες στη Χίο, μεταξύ του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιάννη Σπιλάνη και της κοσμήτορος της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κυρίας Μ. Λεκάκου.
Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν την καινοτομία, την δημιουργική οικονομία που συνδέεται ιδιαίτερα με τον πολιτισμό και το περιβάλλον, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, με έμφαση την «εξ αποστάσεως» κατάρτιση, την εμψύχωση για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και την δυνατότητα εξεύρεσης μικρο-χρηματοδοτήσεων.
Συζητήθηκε εκτενώς η πρόταση που έχει καταθέσει το Πανεπιστήμιο για αξιοποίηση τμήματος των Ταμπάκικων, για τη δημιουργία πόλου καινοτομίας και start-ups, στην οποία η Περιφέρεια θα πρέπει να είναι συν-λειτουργός.
Στη συνέχεια ο κ. Σπιλάνης, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης κυρία Γ. Αργυρούδη και τον κ. Π. Βελλιανίτη, είχαν συνάντηση με την Έφορο Αρχαιοτήτων Χίου, κυρία Όλγα Βάση, με αντικείμενο συζήτησης το πως θα μπορέσει να πάρει σάρκα και οστά το σχέδιο «Ανάδειξη Ταυτότητας» για κάθε νησί. Αναδείχθηκε η ανάγκη της ολιστικής προσέγγισης, με τη συμμετοχή δηλαδή όλων των εμπλεκόμενων μερών, ώστε να αποφευχθούν μεμονωμένες αναποτελεσματικές παρεμβάσεις, της αξιοποίησης όλων των υποδομών που έχουν ήδη κατασκευαστεί , καθώς και του σχεδιασμού των δράσεων για την επόμενη περίοδο.
Η μέρα έκλεισε με την συνάντηση εργασίας των μελών της παράταξης και υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων της Χίου, προκειμένου να οργανωθούν τα επόμενα βήματα της προεκλογικής καμπάνιας στο νησί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και την συνεπή εφαρμογή της.

 Προς:  Κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κοι...