Συμβόλαιο Ζωής με το Αιγαίο - Προτάσεις για την ανάπτυξη

Αγαπητές φίλες και φίλοι του Β. Αιγαίου,

Ένα από τα μεγάλα θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν στην προεκλογική περίοδο είναι  το όραμα και το σχέδιο ανάπτυξης της Περιφέρειας με δεδομένο ότι ο αναπτυξιακός σχεδιασμός αποτελεί τη βασική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Αρχής. Μια αρμοδιότητα κρίσιμη, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, αφού θα πρέπει να υπάρξει ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ για να βγούμε από την εσωστρέφεια που διαλύει τον παραγωγικό ιστό και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη εξαγωγικών δραστηριοτήτων, οι οποίες αποτελούν την υγιή βάση για ανάπτυξη.

Μια πορεία στην οποία μας έχουν καταδικάσει οι πράξεις και οι παραλήψεις όσων είχαν την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας τα προηγούμενα χρόνια. Η απορρόφηση πόρων και επιδοτήσεων δεν μπορεί να αποτελεί στρατηγική, αλλά απλά το εργαλείο για παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, για αξιοποίηση των πόρων και των άλλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων, για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Όμως η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση «ανακαλύπτοντας τον τροχό για μια ακόμη φορά».

Υπάρχουν προτάσεις και επεξεργασμένες θέσεις που βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στα συρτάρια καλά κλειδωμένες, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν ΒΑΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ώστε να γίνουν επίκαιρες όπου χρειάζεται.

Για το λόγο αυτό καταθέτω σε δημόσια διαβούλευση:
-          Τις προτάσεις που είχα δώσει στην ομάδα έργου που επεξεργάστηκε το 3ο ΚΠΣ 2000-2007 μαζί με το Συνοπτικό Σχέδιο Δράσης
-          Τις προτάσεις για τον τουριστικό σχεδιασμό της Περιφέρειας που επεξεργάστηκα με ομάδα έργου μετά από διαβούλευση με συντονισμό από το Περιφερειακό Ταμείο το 2007.
Σας καλώ να δουλέψουμε για να επικαιροποιήσουμε όπου χρειάζεται τις προτάσεις αυτές.

Καλώ όλες τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις αυτού του τόπου για συ-στράτευση δημιουργώντας μια αναπτυξιακή και κοινωνική δυναμική στα νησιά μας, ώστε να αλλάξουμε σελίδα αφήνοντας πίσω πρόσωπα και νοοτροπίες που θέλουν να μας κρατήσουν δέσμιους στο χτες.

Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.

Όραμα υπάρχει. Γνώση υπάρχει.

Το Β. Αιγαίο έχει ανάγκη τους καλλίτερους.
Η πορεία για το αύριο έπρεπε να έχει ξεκινήσει χτες.

Γιάννης Σπιλάνης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Συμβόλαιο Ζωής με το Αιγαίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και την συνεπή εφαρμογή της.

 Προς:  Κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κοι...