Συναντήσεις για παρουσίαση του προγράμματος του περιφερειακού συνδυασμού ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στη Δυτική Λέσβο

Χωριά και επιχειρήσεις  της Δυτικής Λέσβου επισκέφθηκε την Παρασκευή 1 / 3   ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης. Συνοδευόμενος από  την περιφερειακή σύμβουλο Μαρία Νικολάρα και μέλος της παράταξης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ άλλων επιχειρήσεων με εκπροσώπους του Α’ βάθμιου Γεωργικού Συνεταιρισμού Παρακοίλων αλλά και τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς Παρακοίλων και Μεσοτόπου, παρουσιάζοντας προτάσεις του συνδυασμού της Συμπαράταξης Πολιτών για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. 
“Στόχος μας είναι οι στοχευμένες πολιτικές υποστήριξης της μικρής και ιδιαίτερα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ώστε η μεταποίηση σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας της αγροτικής παραγωγής από τους ίδιους τους παραγωγούς -όπου αυτό είναι δυνατόν - να προσδώσει την αναγκαία υπεραξία την οποία θα καρπωθούν οι ίδιοι οι κάτοικοι των χωριών” τόνισε ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Γιάννης Σπιλάνης.
Ιδιαίτερα τόνισε τη σημασία των συνεργειών που απαιτούνται με τις άλλες επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου, ώστε η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας  αυτών των χωριών  να φτάσει στα καταναλωτικά ράφια αλλά και στα χώρους εστίασης (εστιατόρια , ξενοδοχεία κτλ)  ντόπιων και επισκεπτών των νησιών μας.»

Η ενεργοποίηση των υφιστάμενων χρηματοδοτικών εργαλείων και μικροπιστώσεων προς όφελος των επιχειρήσεων του Β.Αιγαίου μέσα από την επαναλειτουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας σε υγιή βάση αποτελεί μονόδρομο ως απάντηση των αιτημάτων των συνεταιρισμών για οικονομική και συμβουλευτική στήριξη. Παράλληλα σημαντικό ρόλο θα πρέπει να διαδραματίσει η ενεργοποίηση της ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ της Περιφέρειας για τη προώθηση των προϊόντων αυτών σε άλλες τουριστικές αγορές (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα) και στην υπόλοιπη χώρα.
Η επιβίωση και η ανάπτυξη τους αποτελεί στοιχείο απαραίτητο ώστε οι συνεταιρισμοί αλλά και οι άλλες μικροεπιχειρήσεις, που λειτουργούν στις δυσπρόσιτες ζώνες των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, να αποτελέσουν τον σημαντικό εκείνο παράγοντα ανάσχεσης της πληθυσμιακής συρρίκνωσης και ερημοποίησης - στην οποία μοιραία οδηγούνται τα χωριά - από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία για την τύχη των παραγωγικών δραστηριοτήτων τους,  που έχει χαρακτηρίσει την θητεία της κ. Καλογήρου. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ,ο Γ. Σπιλάνης και η Μ. Νικολάρα έδωσαν το παρών στις εορταστικές αποκριάτικες  εκδηλώσεις στη Καλλονή, ενώ την Κυριακή επισκέφθηκαν το Μόλυβο και είχαν συζητήσεις με τουριστικούς παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και την συνεπή εφαρμογή της.

 Προς:  Κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κοι...