ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ


Κύριε Αντιπεριφερειάρχη

Ο καύσωνας που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες πρωτοφανής για τα δεδομένα της χώρας και του Βόρειου Αιγαίου Μάιο μήνα, δημιουργεί εύλογες ανησυχίες στους ελαιοπαραγωγούς για την επίπτωση του στη φετινή σοδειά , καθώς συνέπεσε με την περίοδο ανθοφορίας ή και στην καρπόδεση σε κάποιες περιπτώσεις των ελαιοδένδρων. Οι ανησυχίες των καλλιεργητών εντείνονται μάλιστα από την κακή παραγωγή των δύο προηγούμενων χρόνων εξαιτίας της δακοπροσβολής αλλά και καιρικών φαινομένων, που επέφερε σημαντικότατη μείωση στο εισόδημά τους.

Ήδη σε άλλες περιοχές της χώρας η ανησυχία αυτή προκαλεί συσκέψεις με αντικείμενο την δυνατότητα καταβολής αποζημιώσεων αφού πρώτα γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι

Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί για τρίτη συνεχή χρονιά οι αγρότες της Λέσβου κυρίως αλλά και της Σάμου και της Χίου να αντέξουν τη μείωση του εισοδήματός τους, ιδιαίτερα σε μία χρονιά που εξαιτίας του κορονοϊού βλέπουν οι περισσότεροι να πλήττονται και οι άλλες πηγές εισοδήματος τους.

Στη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θεωρούμε πως είναι επιβεβλημένο να ξεκινήσουν άμεσα έλεγχοι και να βρεθεί τρόπος αποζημίωσής τους είτε από τον ΕΛΓΑ είτε από άλλα προγράμματα του Υπουργείου. Παρακαλώ να μας γνωρίσετε αν έχουν γίνει κάποιες ενέργειες από σας ή από την αρμόδια Διεύθυνση και τι σκοπεύετε να πράξετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και την συνεπή εφαρμογή της.

 Προς:  Κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κοι...