Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ο απολογισμός της προεκλογικής εκστρατείας
Παρασκευή 15 Ιούνιος 2012 - Εφημερίδα Εμπρός / Εφημερίδα "Τα Νεα της Λέσβου"
Κατά τη διάρκεια των δύο προεκλογικών περιόδων επισκεφθήκαμε όλα τα χωριά των νησιών στην προσπάθεια να φτάσουν οι θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς και στον τελευταίο πολίτη. Από την επαφή μας με τους πολίτες της Λέσβου και της Λήμνου, εισπράξαμε τη θετική ανταπόκριση του κόσμου ,όχι μόνο για το πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη, αλλά και για τις θέσεις του κόμματος πάνω στα θέματα που βασανίζουν γενικά τη χώρα, αλλά και ιδιαίτερα τα νησιά μας.
Ιδιαίτερα θετική υπήρξε η εντύπωση των κατοίκων για την υπευθυνότητα με την οποία η Δημοκρατική Αριστερά χειρίστηκε το θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις πρώτες εκλογές. Εισπράξαμε τη ζεστή ευχή για καλή επιτυχία και την παρότρυνση να συμμετάσχουμε οπωσδήποτε σε κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο.
Ακούσαμε και τις κατάρες για όσους έφεραν την κοινωνία μας σ’ αυτή την κατάσταση και σήμερα δεν τολμούν να εμφανιστούν στα καφενεία και στους δρόμους, αλλά προτιμούν την ασφαλή προβολή μέσα από τους μονολόγους των Μ.Μ.Ε..
Η Δημοκρατική Αριστερά αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη για τις πολιτικές προτεραιότητες που διατύπωσε σταθερά και ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό. Οι εκλογές της Κυριακής γίνονται πάνω σε αυτές τις προτεραιότητες.
Η Δημοκρατική Αριστερά:
- Δε λέει «ναι σε όλα», ούτε «όχι σε όλα». Είπε «ναι» στο Ευρώ και στην Ευρώπη, αλλά όχι στα άδικα και αναποτελεσματικά μνημόνια που έφεραν ύφεση, ανεργία, κοινωνική διάλυση, μετανάστευση. Είπαμε «ναι» στη σταδιακή απαγκίστρωση και στην επέκταση του χρόνου για δημοσιονομική προσαρμογή.
- Λέει «ναι» στις ριζικές μεταρρυθμίσεις του κράτους και του πολιτικού συστήματος.
- Έχει θέσεις και πρόγραμμα και απαντήσεις για την έξοδο από την κρίση, για την ανάπτυξη με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, για τα νησιά, για τον τουρισμό, για την αγροτική ανάπτυξη, για τους νέους, για τους πλέον αδύναμους.
- Λέει «όχι» στο ψευτοδίλημμα για «λιγότερο ή περισσότερο κράτος». Λέει «ναι» στο αποτελεσματικό κράτος, στην υπηρεσία του πολίτη και της ανάπτυξης και όχι στους κομματικούς στρατούς, στη σπατάλη και στη διαφθορά.
- Λέει «όχι» στο ψευτοδίλημμα για «ψήφο διακυβέρνησης ή ψήφο διαμαρτυρίας». Έχει θέσεις για τη διακυβέρνηση: πρέπει να έχει αριστερό πρόσημο, με βάση προγραμματικές συγκλίσεις, φερέγγυα πρόσωπα, αξιόπιστες πολιτικές.
Η Δημοκρατική Αριστερά τού 6% έκανε το παν για να γίνει κυβέρνηση στις 6 Μαΐου, αλλά οι άλλες πολιτικές δυνάμεις άλλα είχαν στο μυαλό τους και όχι τη σωτηρία της χώρας. Στις 17 Ιουνίου ζητάμε την ενίσχυση της δύναμής μας, για να έχουμε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.
Όταν οι άλλοι απλά προσπαθούν να αγγίξουν το συναίσθημα των πολιτών, είτε χαϊδεύοντας αυτιά είτε φοβίζοντας τα «άτακτα παιδιά» για την επικείμενη χρεωοκοπία αν δεν τους ψηφίσουν, η Δημοκρατική Αριστερά ζητά τη συνειδητή ψήφο του ελληνικού λαού για αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, για να επιτευχθεί αλλαγή πολιτικών. Και στις 18 Ιουνίου θα ζητήσει την ενεργή συμμετοχή του για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.
Η Δημοκρατική Αριστερά έχει θέσεις και για τα νησιά, διατυπώνοντας μόνη εκείνη ολοκληρωμένη Νησιωτική Πολιτική. Ειδικά στη Λέσβο, στη Λήμνο και στον Άι-Στράτη, συζήτησε με πολίτες και επιχειρηματίες και θέματα που έχουν να κάνουν με προώθηση λύσεων σε τοπικά ζητήματα, όπως μεταξύ άλλων:
- Το θέμα των Ανοικτών Επιχειρήσεων για τη μείωση των τιμών στον καταναλωτή, με ταυτόχρονη εξασφάλιση στους παραγωγούς διοχέτευση της παραγωγής και άμεσα έσοδα.
- Το θέμα του «Λεσβιακού Πρωινού», για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, την ικανοποίηση των τουριστών, αλλά και την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων.
- Την αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης, με ταυτόχρονη προστασία και ανάδειξη του μοναδικού φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου των νησιών, υποστηρίζοντας δράσεις όπως εκείνη που υλοποίησαν οι Εφορίες Αρχαιοτήτων και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με θέμα «Στα βήματα του Αριστοτέλη και του Θεόφραστου».
- Την προστασία του περιβάλλοντος, με συγκεκριμένες ενέργειες για τη διαχείριση των σκουπιδιών, την προστασία των δασών, τη διαχείριση των δημόσιων χώρων κ.λπ..
- Τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη λειτουργία του δημόσιου τομέα των νησιών, πάντα μέσα στη λογική του δημόσιου συμφέροντος, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Η Δημοκρατική Αριστερά έχει πολιτική πρόταση για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση. Η Ελλάδα δε θα μείνει άλλο ακυβέρνητη. Ζητάμε εντολή για λύση στη Δημοκρατική Αριστερά, την Αριστερά της Ευθύνης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις