Ερώτηση προς Περιφερειάρχη για το Νοσοκομείο Λήμνου

 

Μυτιλήνη 26/2/2021

 

 

Ε ρ ώ τη σ η

 

                                                Προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

                             κ. Κώστα Μουτζούρη

 

                  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Έπαρχο Λήμνου

                                           κ. Άγγελο Βλάτα

 

    κ.Περιφερειάρχη, με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την ειδησεογραφία από την επίσκεψή σας αυτό το 3ήμερο στη Λήμνο περιμένοντας να ακούσουμε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό σας για το νησί τώρα που έχει ξεκινήσει η προγραμματική περίοδος 2021-30. Ιδιαίτερα αναμέναμε συγκεκριμένες δηλώσεις σας σχετικά με το λιμνάζον εδώ και χρόνια έργο του Νοσοκομείου Λήμνου. Μάταια όμως. Οπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος δεν περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες σας, ούτε και των συνομιλητών σας.

 

    Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στο έργο με τίτλο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ, που εντάχθηκε το έτος 2017 από το Υπουργείο Ανάπτυξης, στο πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο (ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ) στη ΣΑΕ 388, προϋπολογισμού 1.472.415,00 ευρώ, μετά από πρόταση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας ως ώριμο έργο. Το έργο αυτό εγγράφηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειάς μας, με τροποποίηση του προγράμματος το έτος 2017 στην κατηγορία ΤΟΜΕΑΚΑ έργα, με α/α 16 και με στοιχεία ΣΑΕ388/2017ΣΕ38800000, όπου παραμένει και εγγεγραμμένο μέχρι και σήμερα.

 

    Η 2η ΥΠΕ για την εκτέλεση του έργου προχώρησε στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που εγκρίθηκε απ το Περιφερειακό Συμβούλιο τον Φεβρουάριο του 2018, ενώ υπογράφηκε από τις δύο συμβαλλόμενες πλευρές και πρωτοκολλήθηκε τον Ιούλιο του έτους 2018.

 

Έκτοτε ησυχία. Ένα έργο έτοιμο, ώριμο και χρηματοδοτημένο από το 2017 αγνοείται σε περίοδο Covid!!!!! Σημαντικά ερωτήματα εγείρονται τόσο προς την δική σας Περιφερειακή Αρχή , όσο και προς την Περ. Αρχή της κ Καλογήρου, σχετικά με την ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ. Το ίδιο και για το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Νοσοκομείου. Και τα δύο έργα μαζί συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2εκ ευρώ έμεινε στα αζήτητα. Έργα που, πέραν της μεγάλης σημασίας για τους κατοίκους και το νησί, θα έδιναν δουλειά σε πολλούς κατοίκους, την ώρα που η Περιφέρεια – ως εργοδότης τελευταίας καταφυγής- αυτό-διαφημίζεται ότι προσπαθεί να δίνει δουλειά σε πολίτες μέσα από 3μηνα και 6μηνα. Αυτό αφορά ελάχιστους και «εκλεκτούς», όπως φάνηκε μέχρι τώρα.

 

Ανήσυχοι οι πολίτες που βλέπουν έργα πολύ μεγάλης κοινωνικής και καίριας αναπτυξιακής σημασίας για το νησί της Λήμνου αλλά και για τον Αγ Ευστράτιο (όπως είναι το Νοσοκομείο) να μην εκτελούνται.

 

Σας ρωτάμε λοιπόν:

·       Τι γίνεται με τα έργα στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ; Γιατί ποτέ δεν ξεκίνησαν;

·       Υπάρχουν λόγοι αντιστράτευσης της παρούσας και της προηγούμενης Περιφερειακής αρχής, στην αναβάθμιση και ολοκλήρωση του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ στη Λήμνο?

 

 

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

 

Γιούλα Αργυρούδη

Μανώλης Κάρλας

Μαρία Νικολάρα

Γιάννης Σπιλάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και την συνεπή εφαρμογή της.

 Προς:  Κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κοι...