Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ: ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ

 

Ζούμε σε μια περίοδο ανατροπών. Τίποτα από όσα θεωρούσαμε δεδομένα τις προηγούμενες δεκαετίες δεν ισχύει σήμερα.
Η οικονομική κρίση, το προσφυγικό και η πανδημία ανέτρεψαν όλα όσα πιστεύαμε για τα οικονομικά, την ασφάλεια και την υγεία μας. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν είμαστε καθόλου «άτρωτοι» και πολύ περισσότερο ότι δεν μπορούμε να ζούμε όπως πριν.

Αν εσείς οι νέοι μας φεύγατε τα προηγούμενα χρόνια, τώρα η τάση αυτή είναι όλο και μεγαλύτερη. Ήδη πριν έρθουν οι κρίσεις αυτές, το Βόρειο Αιγαίο ήταν σε μια εύθραυστη κατάσταση οικονομικά αλλά και δημογραφικά, μια και την εποχή των «παχιών αγελάδων» δεν κατάφερε να βελτιώσει την ελκυστικότητα του ως τόπος επαγγελματικής δραστηριοποίησης και εγκατάστασης νέων ανθρώπων ώστε να κρατήσει τα παιδιά του στον τόπο τους. Έτσι βρέθηκε στην δίνη της κρίσης χωρίς όπλα με αποτέλεσμα να χάσει ακόμα περισσότερο έδαφος και δυνάμεις.

Με δεδομένη τη κατάσταση αυτή, βρισκόμαστε μπροστά σε μια σειρά από προκλήσεις που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό του αύριο. Η συγκυρία φέρνει ότι ο σχεδιασμός την επόμενης δεκαετίας να πρέπει να γίνει τώρα, σήμερα.

Ένας σχεδιασμός που δεν μπορεί και δεν πρέπει  να γίνει με την λογική του χτες και από ανθρώπους που αντικειμενικά, λόγω ηλικίας και εμπειριών, δεν είμαστε σε θέση ή έστω δυσκολευόμαστε πολύ να «αλλάξουμε περπατησιά», να δούμε τα πράγματα από άλλη οπτική.

Επομένως ο ρόλος ο δικός σας , εσάς των νέων γίνεται κρίσιμος.

Θα κληθείτε να ζήσετε αυτό το μέλλον που σχεδιάζεται σήμερα και πρέπει να συμμετάσχετε ενεργά στην διαμόρφωσή του. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν λάβουμε υπόψη μας όλα όσα σας ενοχλούν και σας κρατούν μακριά από τα νησιά μας. Αν δεν ακούσουμε πως βλέπετε το δικό σας μέλλον επαγγελματικά και προσωπικά και κυρίως  χρειαζόμαστε τις προτάσεις σας για το αύριο όπως εσείς το ονειρεύεστε.

Εμείς ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στο Β. Αιγαίο κάνουμε ένα πρώτο βήμα: σας δίνουμε τον λόγο. Ζητάμε όσοι είστε 17-39 ετών και κατάγεστε από ή μένετε στα νησιά του Β. Αιγαίου να διαθέσετε λίγα λεπτά από το χρόνο σας για να συμπληρώσετε αυτό το μικρό, αλλά πολύ σημαντικό ερωτηματολόγιο. Σας ζητάμε επίσης να το διαδώσετε μέσα από τα κοινωνικά σας δίκτυα με τον απλό και γρήγορο τρόπο που κάνετε εσείς οι νέοι. Όσο περισσότεροι απαντήσετε τόσο καλύτερα.

(https://tinyurl.com/y3pu6tp2


Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και ότι από μόνο του δεν αρκεί  για  να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων. Ξέρουμε ότι θα απαιτηθεί και ένα δεύτερο βήμα πιο δύσκολο και ουσιαστικό, να έρθετε να δουλέψουμε όλοι μαζί για να κάνουμε πραγματικότητα το αύριο που ονειρεύεστε. Εμείς είμαστε ανοιχτοί και σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και την συνεπή εφαρμογή της.

 Προς:  Κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κοι...