ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΠΜΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ "ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ" ΠΣ ΩΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ


Κε Περιφερειάρχη, κε Πρόεδρε, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από δύο μήνες απραξίας σήμερα καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε μια συνεδρίαση "δια περιφοράς" με αφορμή την πανδημία.

Τρεις παρατηρήσεις:
  • Θεωρούμε απαράδεκτο για μια Περιφέρεια που λειτουργεί "με τηλεδιάσκεψη", εδώ και 6 χρόνια να μην μπορεί να οργανώσει μια συνεδρίαση "εξ αποστάσεως", όταν αυτό έχει γίνει καθημερινή ρουτίνα σε πολλές περιπτώσεις. Ακόμη και η κλασσική συνεδρίαση στις 5 αίθουσες της τηλεδιάσκεψης δεν μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνη.
  • Θεωρούμε απαράδεκτο ότι ενώ επιλέχθηκε αυτή η διαδικασία, επιμένετε στο μόνο θέμα που είναι ουσίας - η τροποποίηση του προϋπολογισμού- να έρχεται όπως συνήθως χωρίς εισήγηση και να καλούμαστε εμείς να επικοινωνήσουμε με την αρμόδια υπάλληλο για να ενημερωθούμε.
  • Θεωρούμε απαράδεκτο ότι το ΠΣ συνεδριάζει μετά από 2 μήνες σοβαρών εξελίξεων και με μια τεράστια ύφεση μπροστά μας και κανένα ουσιαστικό θέμα δεν έρχεται προς συζήτηση σε ότι αφορά την επόμενη μέρα από την ίδια τη Περιφέρεια με την Περιφερειακή Αρχή να δρα ως θεατής των όσων συμβαίνουν στέλνοντας επιστολές και μηνύματα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, αγνοώντας ή θέλοντας να αγνοεί το δικό της ρόλο στην επόμενη μέρα. Σε ότι αφορά το τελευταίο σας έχουμε στείλει επιστολές επισημαίνοντας τους κινδύνους που απορρέουν από την αδράνεια σας αυτή, καταθέτοντας τις προτάσεις μας οι οποίες και έχουν μείνει αναπάντητες.
Ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ καταγγέλλουμε αυτή τη πρακτική αυτή που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους πολίτες των νησιών μας και σε ένδειξη ελάχιστης διαμαρτυρίας θα απέχουμε από τη σημερινή διαδικασία.

Αξιοποιώντας την όχι ιδιαίτερα ευχάριστη ευκαιρία, σας ευχόμαστε σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

για τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Γ.Σπιλάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και την συνεπή εφαρμογή της.

 Προς:  Κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κοι...