Ο ΓΓ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Ο ΓΓ Αγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής παραβρέθηκε στη παρουσίαση της εταιρείας Marketing Greece που σύστησε ο ΣΕΤΕ σε συνεργασία με άλλους εθνικούς και περιφερειακούς φορείς για μια διαφορετική και περισσότερο δυναμική προβολή του ελληνικού τουρισμού βασισμένου στη δημιουργία brand name.

Ο ΓΓ κ.Γ.Σπιλάνης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της βελτίωσης και διαφοροποίησης των τουριστικών προορισμών ως προϋπόθεση για τη προώθηση της λογικής branding. Στη συνέχεια παρουσίασε τον σχεδιασμό της ΓΓΑΙΝΠ για το επόμενο ΕΣΠΑ που προτείνει ως πρώτη προτεραιότητα μια ολοκληρωμένη δράση για την τουριστική ανάπτυξη με στόχο την δημιουργία διακριτών νησιωτικών ταυτοτήτων αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας των ιδιαίτερων φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά κάθε τόπου με ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες ανταγωνιστικές και υψηλής προστιθέμενης αξίας εκπαιδεύοντας το ανθρώπινο δυναμικό και δημιουργώντας νέες εξειδικευμένες θέσεις εργασίας.

Ο Γ.Σπιλάνης αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που συνδέονται άμεσα και έμμεσα με τον τουρισμό των Υπουργείου Ανάπτυξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου που έχει ως στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους ώστε οι τουρίστες που θα επισκεφθούν τα νησιά να φύγουν ευχαριστημένοι.

Στις 7 Ιουνίου ο κ. Γ.Σπιλάνης εκπροσώπησε τη Κυβέρνηση στον εορτασμό της επετείου του Ολοκαυτώματος της Κάσου. Πριν τον εορτασμό συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο με τη παρουσία βουλευτών και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί με έμφαση την έλλειψη στελέχωσης του δήμου, τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ύδρευσης και υγείας. Το απόγευμα ο δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος συνόδευσε τον ΓΓ σε διάφορα σημεία του νησιού και συζήτησαν για την αντιμετώπιση των αναπτυξιακών προκλήσεων που παρουσιάζονται στους τομείς της κτηνοτροφίας και του τουρισμού.

Στις 8 και 9 Ιουνίου ο κ.Σπιλάνης μετέβη στη Κάρπαθο όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ.Χανιώτη για τα θέματα που απασχολούν το νησί. Οι κκ σπιλάνης και Χανιώτης συζήτησαν μεταξύ άλλων για την εφαρμογή του προγράμματος χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων των νησιών με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος, αλλά και για τη δυνατότητα ένταξης της Καρπάθου στη προσπάθεια της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την ανάδειξη της ταυτότητας του νησιού με στόχο την διαφοροποίηση της τουριστικής και αναπτυξιακής της εικόνας. Στη συνέχεια ο ΓΓ επισκέφθηκε διάφορα μέρη του νησιού για να αποκτήσει από κοντά εικόνα για τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και την συνεπή εφαρμογή της.

 Προς:  Κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κοι...