Το Καστελλόριζο επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Σπιλάνης, όπου και εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Το ακριτικό νησί επισκέφθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Ελ.Φτακλάκη, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς και ο Σύλλογος Βρακοφόρων Κρήτης για να τιμήσουν τους Κρητικούς που πολέμησαν το '13 στο πλευρό των Καστελλοριζιών για την απελευθέρωση του νησιού από τους Τούρκους.

Κατά την παραμονή τους στο νησί, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου συναντήθηκαν με κατοίκους του νησιού και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Αχλαδιώτης, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος αλλά και να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που τέθηκαν υπό συζήτηση ήταν η έλλειψη υποδομών (ύδρευση, αποχέτευση) που εμποδίζει τη γενικότερη ανάπτυξη του νησιού αλλά και η μη έγκαιρη ενημέρωση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Καστελλόριζου γεγονός που αποτρέπει τους επισκέπτες. Επέμειναν ιδιαίτερα στην ανάγκη συντονισμού των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών δρομολογίων ώστε να υπάρχει συγκοινωνία με Ρόδο όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες της εβδομάδας αντί διπλών δρομολογίων κάποιες μέρες. Στη συνέχεια, οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι του νησιού εξέφρασαν την επιθυμία τους να παρουσιαστεί το νησί τους ως ένας ιδιαίτερος προορισμός, διατηρώντας τη μοναδική του ταυτότητα ελκύοντας κατ’ επέκταση και ποιοτικό τουρισμό.

Τέλος ο κ. Γ. Σπιλάνης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας για να διαπιστώσει τα θέματα στελέχωσης του, την μη λειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος καθώς και τα εμπόδια στην εφαρμογή του προγράμματος τηλειατρικής. Τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν τέθηκαν άμεσα υπόψη του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιά και Αιγαίου κ. Ευδοκιμίδη ο οποίος και δρομολόγησε άμεσα την αντιμετώπιση τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις