ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

Προς Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρη

 

Κε Περιφερειάρχη,

Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε, να κατατεθούν μέχρι τις 26 Νοεμβρίου οι προτάσεις που αφορούν τις ανάγκες της Περιφέρειας σε προσωπικό, προκειμένου να περιληφθούν έγκαιρα στον συνολικό προγραμματισμό της Κυβέρνησης για προσλήψεις το 2020.
Σε όλη τη προηγούμενη περίοδο υπήρξαν τοποθετήσεις της προηγούμενης περιφερειακής αρχής για ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, υπογραμμίζοντας τη δυσκολία που δημιούργησε η μείωση προσωπικού που αναγκαστικά είχε επέλθει όλη τη περίοδο της κρίσης, καθώς και διάφορες αναφορές που προέρχονται από συλλογικούς φορείς που εντόπιζαν υπάρχοντα κενά.
Ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, με δεδομένη την μικρή χρονική προθεσμία που δίνει ο Υπουργός Εσωτερικών στο να ανταποκριθεί η Περιφέρεια στο αίτημα αυτό, τους περιορισμούς που θέτει σε ό,τι αφορά το προσωπικό που μπορούμε να αιτηθούμε και το γεγονός ότι η πρόταση πρέπει να εγκριθεί από το ΠΣ, ερωτάμε:
  • Πως προτίθεστε να ανταποκριθείτε σε αυτή τη πρόκληση;
  • Με ποιόν τρόπο θα υποστηρίξετε το αίτημα της Περιφέρειας προς το Υπουργείο;
  • Πως θα κάνετε τις επιλογές σχετικά με τις ειδικότητες που χρειάζονται με δεδομένο ότι δεν έχετε ούτε καν να επεξεργάζεστε το επιχειρησιακό σχέδιο;
  • Με ποιόν τρόπο θεωρείτε ότι οι υπόλοιπες παρατάξεις του ΠΣ μπορούν να συνδράμουμε προς τη κατεύθυνση αυτή;
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θεωρεί ότι πράγματι η μείωση και γήρανση του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας, αποτελεί μια βασική αιτία για τα προβλήματα λειτουργίας της Περιφέρειας. Πιστεύει όμως ότι πρέπει να γίνει μια ορθολογική διάρθρωση των υπηρεσιών της, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας της και κυρίως οι τοποθετήσεις προσωπικού να γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια και με προσόντα ανάλογα με τη θέση. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό θα βοηθήσει την Περιφέρεια να αναπτυχθεί και να πάψει να είναι στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των ελληνικών και ευρωπαϊκών περιφερειών σε όλους τους δείκτες.
Οι προτάσεις λοιπόν της Π.Β.Αιγαίου για νέο προσωπικό θα πρέπει να συνοδεύονται από μέτρα που θα αμβλύνουν τις συνέπειες και των παραπάνω παραγόντων.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι


Γιούλα Αργυρούδη
Μανόλης Κάρλας
Μαρία Νικολάρα
Γιάννης Σπιλάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και την συνεπή εφαρμογή της.

 Προς:  Κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κοι...