Τα απόνερα της βεβιασμένης παραίτησης Καλογήρου


Τα απόνερα της βεβιασμένης παραίτησης Καλογήρου

Ηχηρή παρέμβαση του κ. Αργυρίου  για την « κυβερνησιμότητα» της Περιφέρειας Β. Αιγαίου αναφέρει ΜΜΕ της Λέσβου. Με προφανή αποδέκτη την κ. Καλογήρου, που εγκατέλειψε βιαστικά την Περιφέρεια, μην τυχόν και χάσει την νέα έμμισθη θέση που της προσφέρθηκε, αδιαφορώντας για τις συνέπειες για την Περιφέρεια και τη ορθή λειτουργία της.
Όμως και με έμμεση αιχμή προς την Κυβέρνηση και στους τοπικούς φιλοκυβερνητικούς παράγοντες, που εξαντλούν το ενδιαφέρον τους σε ότι αφορά τους Δήμους και τις Περιφέρειες στην αποδόμηση της απλής αναλογικής, με το πολυνομοσχέδιο που έφερε η Κυβέρνηση προς ψήφιση λίγες μέρες πριν.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει συχνά καυτηριάσει τις πρακτικές της απερχόμενης Περιφερειακής Διοίκησης, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια είναι ένας πολύ σημαντικός μοχλός ανάπτυξης και όχι απλά ένα σκαλοπάτι προσωπικής εξέλιξης ή ακόμα περισσότερο ένας χώρος προσωπικών, παραταξιακών  και κομματικών ιδιοτελειών.

Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές της απλής αναλογικής, τις οποίες θα υπερασπιστούμε, προκειμένου να αποτρέπονται τέτοια φαινόμενα στο μέλλον και να αποκτήσει επιτέλους η Περιφέρεια τον σημαντικό ρόλο που της αρμόζει. Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι εδώ για να δουλέψει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών των νησιών μας. Καλούμε επίσης τόσο το νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη κ.Μουτζούρη, όσο και τις άλλες παρατάξεις του ΠΣ να πάρουν άμεσα και έμπρακτα θέση απέναντι στην επιχειρούμενη αποδόμηση του εκλογικού νόμου με τον οποίο, μόλις δύο μήνες πριν, οι πολίτες του Β. Αιγαίου μας εμπιστεύτηκαν, αλλά και να τοποθετηθούν για το πως θα  χτίσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Η επιστολή του κ. Αργυρίου, εκτός από την φωνή αγωνίας, αποδεικνύει ότι η κυβερνησιμότητα της Περιφέρειας, αλλά και των ΟΤΑ γενικά, επιτυγχάνεται μόνο μέσα από σταθερές και ουσιαστικές συνεργασίες με προγραμματικές συγκλίσεις και συμφωνίες και όχι από καλπονοθευτικές πλειοψηφίες που βγάζει ένας εκλογικός νόμος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και την συνεπή εφαρμογή της.

 Προς:  Κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κοι...