Αίτημα για σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για σημαντικές εκκρεμότητες


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, αξιότιμοι συνάδελφοι,
Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν και οι νέες περιφερειακές αρχές θα αναλάβουν δράση στη 1η Σεπτεμβρίου. Όμως τα προβλήματα παραμένουν πεισματικά στη θέση τους περιμένοντας λύσεις. Λύσεις αναπτυξιακές. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
-          Τι θα γίνει με την δακοκτονία στη Λέσβο; Υπάρχει απόλυτη σιωπή και όλα έχουν αφεθεί στις «διαδικασίες», ως άλλοθι.
-          Τι θα γίνει με την τουριστική προβολή; Ο διαγωνισμός βγήκε άγονος πριν μερικούς μήνες και ακόμη δεν έχει επαναπροκηρυχθεί. Είναι ευκαιρία, έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξει το περιεχόμενο της προκήρυξης δεδομένου ότι είχαν εκφραστεί πολλές αντιρρήσεις ουσίας τόσο από την αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και από τους φορείς του τουρισμού που όμως δεν λήφθηκαν υπόψη από τη περιφερειακή αρχή που αποφάσιζε με την δοτή πλειοψηφία της.
-          Τι γίνεται με τη μελέτη που αφορά τις δράσεις προσαρμογής στη Κλιματική Αλλαγή; Η πρώτη φάση που είχε παρουσιαστεί προ μηνών είχε συγκεντρώσει τα πυρά των παρευρισκόμενων και ειδικά του Πανεπιστημίου Αιγαίου που κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα και το ΠΣ θα πρέπει να ενημερωθεί για το σχέδιο δράσης σε ένα θέμα που έχει πολλαπλές επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή, στον τουρισμό και στην ασφάλεια ζωής των πολιτών.
-          Τι γίνεται με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων; Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει ενημέρωση ενώ έχουμε φτάσει Ιούνιο.
-          Τι γίνεται με το Ειδικό Αναπτυξιακό; Ένα χρόνο μετά την ένταξη των έργων δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τη πορεία τους
-          Τι γίνεται με το τρέχον ΕΣΠΑ; Παρά το γεγονός ότι κρούσαμε το κουδούνι του κινδύνου πολλές φορές, καμία αντίδραση δεν υπήρξε και η κατάσταση σε ότι αφορά την απορρόφηση και κυρίως τη δέσμευση του προϋπολογισμού με έργα και δράσεις παραμένει σταθερά ιδιαίτερα κακή. Και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου θα πρέπει να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν.
-          Τι γίνεται με την προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ; Ποιες μελέτες έστειλε η Περιφέρεια στο Υπουργείο, με ποια ιεράρχηση και με ποια διαδικασία διαβούλευσης;
Όλα τα παραπάνω θέματα – και όχι μόνα αυτά- περιμένουν πολιτικές απαντήσεις και συγκεκριμένες αποφάσεις. Δεν μπορούν να περιμένουν την ανάληψη της περιφέρειας από την νέα αρχή.
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ζητά να γίνει σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα τουλάχιστον με τα θέματα αυτά. Και μάλιστα να κληθούν να συμμετέχουν και οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι, σε μια προσπάθεια να μην υπάρξει χαμένος χρόνος για τα προβλήματα της κοινωνίας που παραμένουν ανοιχτά.
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις ώστε να υπάρξουν αποφάσεις που θα σηματοδοτούν αλλαγή στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφέρειας γενικότερα.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Γιούλα Αργυρούδη
Μαρία Νικολάρα
Γιάννης Σπιλάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και την συνεπή εφαρμογή της.

 Προς:  Κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κοι...