Επί της ουσίας ........ ρεπορτάζ από Χίο

Ο χρήστης Ioannis Spilanis είναι με τους Gioula Argyroudi και Missetzis George.
Οι συναντήσεις "επί τους ουσίας" συνεχίστηκαν και χτες. Πήγαμε στη ΒΙΑΛ για να δούμε απο κοντά τη τωρινή κατάσταση του ΚΥΤ αλλά και να δούμε πως η Περιφέρεια μπορεί να συμβάλει τόσο στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών οσο παραμένουν ώστε να μειώνονται οι εντάσεις τόσο στο εσωτερικό του ΚΥΤ, οσο και στη γύρω περιοχή, ειδικά μέσα απο την δημιουργική απασχόληση των ανηλίκων και οχι μονο. Όπως μας είπε η Δ/ντρια η μείωση του αριθμού των προσφύγων στο όριο της χωρητικότητας του κεντρου εχει βελτιώσει κατά πολύ τις συνθήκες.
Στη συνέχεια πήγαμε στο Χαλκειός για να δουμε και την άποψη του προέδρου της τοπικής Κοινότητας, αφού δική μας άποψη ειναι οτι ανθρώπινα δικαιώματα προσφύγων και το δικαίωμα των μόνιμων κατοίκων για ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή αποτελούν για μας στόχο . Ακουσαμε προσεχτικά τον κ.Φουτρακη σχετικά με τα προβληματα που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής και επεξεργαζόμαστε τις προτάσεις παρέμβασης.
Στην ιδια συναντηση ηταν και ο Προεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών που μας μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα του πρωτοβάθμιου πλέον Συνεταιρισμού, αλλα και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεμονωμένοι παραγωγοί, οι λίγοι που εχουν παραμείνει. Επαναλάβαμε τη δέσμευση μας για σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό με στόχο τη βελτίωση τόσο της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος όσο και του εισοδήματος των παραγωγών.
Η ευχάριστη έκπληξη ήταν η τρίτη της παρέας, η νεαρή επιχειρηματίας Αργυρώ Κουτσουραδη που καλλιεργεί και τυποποιεί αρωματικά φυτά της χιώτικης υπαίθρου. Η αγάπη με την οποία περιβάλει τη δουλειά της αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας εφόσον ομως η Περιφερεια κάνει τη δική της δουλειά που αφορά τοσο στο να φτάσουν τα βότανα της χιακης γης στο φλυτζάνι του καθε καφενείου, αλλα και να στηρίξει την εξαγωγική προσπάθεια μέσω της ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ που θα ενεργοποιήσουμε σε νεες βάσεις.
Τέλος επισκευθηκαμε το εργοστάσιο των Χυμων Χιου για να συζητήσουμε προβληματα και δυνατότητες ανάπτυξης με τον Δ/ντη κ.Ζαναρα, αλλα και γενικοτερα προβλήματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα στο νησί. Ειχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τη πορεία του Επιχειρηματικού Παρκου, που οπως συμβαινει και με μια ανάλογη πρόταση του Επιμελητηρίου Λεσβου θα μας απασχολήσουν στο πλαίσιο της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλα και της ποιοτητας ζωής των κατοίκων των νησιών.
Η ημέρα τελείωσε με τη συνάντηση με τους εμπλεκόμενους στον τουρισμό. Περισσότερα γι' αυτην μπορείτε να διαβάσετε στην Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ που έκανε σχετικό ρεπορτάζ (https://www.politischios.gr)
https://www.politischios.gr/…/o-mitos-sto-laburintho-tou-to…
https://www.politischios.gr/…/g-spilanes-pleon-uparkhei-e-g…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις για αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και την συνεπή εφαρμογή της.

 Προς:  Κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κοι...